miercuri, 19 decembrie 2007

Tentativa de frauda

Ma suna unul azi cand eram pe balcon la o tigara. Cica am castigat 1000 de euro si ii trimite el intr-un cont bancar de la BCR, daca ii dau 2 coduri de reincarcare a unei cartele orange, in 15 minute. L-am lasat sa sune si a doua oara. L-am inregistrat. I-am spus omului sa se duca la plimbare ca e tentativa de frauda si a inceput cu amenintarile. Nu m-a mirat. In final, ne-am despartit cat de cat prieteni :D si a ramas ca ne mai auzim la telefon.
Ceea ce m-a stupefiat a fost atitudinea celor de la Orange. II sun pe baieti si le zic: "bai, fratilor, vedeti ca suna ala, ca frauda , ca etc etc". Sun dupa ce ma suna individul. Si zic ca vreau sa stiu si eu cine era. Nu se poate. Ca Orange nu urmareste numerele care va apeleaza. Mah, desteptilor, daca va sun si va zic ca ala se pregateste de o teapa pe spinarea voastra, macar de curiozitate si tot aruncati un ochi in calculatoarele alea ale voastre. Stiu sigur ca poti afla un numar, chiar daca e "privat", afli si unde e. Si ei imi spun mie ca nu se poate.
Ma mira faptul ca indivizii astia care suna stiu cum ii cheama pe oameni. Mare branza. Orange a si zis cum se face. Orange are un serviciu prin care, daca stii numele si adresa afli numarul de telefon. Foarte greu o fi sa pui mana pe o carte de telefoane! :D Le-am zis ca sunt inconstienti si ca ar trebui sa scoata asa ceva. Mi-au spus ca ma pot trece la "confidential" sau sa imi schimbe numarul. Si pentru ca sunt client vechi, nici nu platesc taxa de schimbare a numarului. Eu cred ca atunci cand a zis "vechi", saracu', vroia sa zica "rea de gura"!
Oricum... o sa imi schimb numarul de telefon. :)

10 comentarii:

Anonim spunea...

Cand am citit cele de mai sus ma gandeam la cata lume am auzit ca au patit acelasi lucru. Dar revenind la subiectul zilei, nu este nimic nou. Traim in Romania si viata la noi nu mai este plina de surprize. Va aduc aminte ca numai la noi in tara orice infractor, chiar daca aceasta mutileaza o persoana, este judecat in libertate pentru ca nu este considerat un pericol public de catre procuror. Ce a patit Kaysha nu e ceva anormal asa ca nu trebuie sa ne speriem, la noi si puscariasii au celulare si pot vorbii dupa placul lor. Este tara nimanui si legile sunt facute pentru cei care vor sa isi testeze rezistenta psihica la comportamentul si logica. Cum bine stie toate lumea la noi ocupatia principala este de a fura, incepand de la idei, opinii, pana la valori. E simplu sa faci bani prostind omenirea, decat sa muncesti. Din pacate ma gandesc ca toate aceste servicii si intregul nostru sistem este construit si alimentat din buzunarul omului de rand care munceste pentru a trai de pe o zii pe alta. Acestea fiind zise nu ma mira faptul ca stirile TV din Romania bat orice film sf sau de actiune. Dar sa aveti incredere in sistemul roman, ofera orice posibiliate de a ramane fara bani, asa ca daca aveti prea multi ... DONATI STATULUI... este foarte sarac si are mare nevoie. :))

Anonim spunea...

Pe mine ma mira cat de creduli sunt cei care au raspuns acestor indivizi. si imi vine sa ma dau cu sfecla de monitor cand vad cum merge tara asta. Ca daca a picat unul in plasa...eh...nu e mare chestie, dar faza e ca golanilor astora chiar le merge afacerea. Ziceam ca pana la urma am dat-o la pace. Si ajunsese nenea sa imi povesteasca cati bani face el... 150/200 de euro pe zi. Nu sunt bani in mana, e adevarat. Singurii care castiga, cu adevarat, din treaba asta sunt cei de la Orange. Li se face vanzare la cartele si oamenii vorbesc la telefon.

Anonim spunea...

Poi se gandesc la sanatatea ta, ziceau sa te pacaleasca de banii de tigari, ca sa nu mai fumezi. Trebuie sa gandesti si din partea pozitiva. Romanul nu fura degeaba, toate au un scop: BINELE OMENIRII. Daca ai bani, sansa de a patii ceva este mult prea mare si trebuie scazuta. Cat despre interprinderile, societatile, etc... orice functioneaza la noi... nu te astepta sa fie dupa placul fiecarui client. Au mereu prea multi clienti si nu au timp pentru ceilalti, cat despre politica oricarei firme este foarte simplu "Clientul nostru, catelusul nostru, daca nu mai apeleaza la noi, apeleaza la cealalta firma care este tot a noastra.". Totusi se intampla si invers, ca firma sa ofere clientului prea multa libertate si acesta face un abuz imens, fara nesimtire - "daca vinzi un produs la 10 lei, acesta ofera garantie pe viata si bonus te poate suna si injura clientul dupa bunul plac, pana la urma a dat o avere pe acel produs si te-a cumparat impreuna cu el.". Cum am putea noi sa traim fara ca cineva sa ne faca rau ?... Sa ne trezim totusi!...ca si bataia parinteasca, raul nostru e mereu spre binele tuturor, mi se pare foarte firesc.

Kristinne spunea...

Mie nu mi se pare firesc sa te trateze lumea cu nepasare. Platesc pentru ceea ce am. Si ce primesc al schimb? mesaje publicitare - spam - in fiecare zi, pe telefon de la Orange si numarul meu la toti boii. habar nu aveam ca se poate afla numarul sunand la ei. trebuiau sa ma anunte si sa ma intrebe daca vreau ca numarul meu de telefon sa fie "bunul intregului popor". Nu?

Anonim spunea...

in primul rand, Orange-ul nu prea avea ce face daca respectivul era pe PrePay, si cel mai probabil era.
Dar asta nu-i nimic. Hai sa va povestesc eu ce a patit idioata de sor'-mea cand a aparaut web care la orange. Vorbea ea cu unu pe mess care cica ar fi lucrat la orange (stiam ca are un amic la orange, si credeam ca vorbeste cu el, ca il cunoaste). In fine, si vine sor'-mea la mine ca cica hai sa te inscriu la un concurs bla bla, ca tre sa trimiti un mesaj la un numar si primesti un cod, si eu ii dau lu asta codul". am intrebat ce interes ar avea respectivu, si cica el tre sa stranga cat mai multe persoane bla bla. Cum eram pe fuga i-am lasat ei telefonul si mi-am vazut de treaba. In noaptea aia, ma trezeste telefonu lu sor'-mea care primea mesaje peste mesaje. Apoi incep sa primesc si eu: "din contul tau au fost extrasi 4 euro" si inca 4. si inca 4. pana m-a lasat cu cativa centi. Am sunat la orange, am facut panarama peste panarama, am vorbit cu o gramada, si explica la fiecare ce s-a intamplat. Era aiurea ca nici n-as fi putut sa-mi reincarc, pt ca mi i-ar fi luat si pe aia. Ideea e ca acel "cod" era parola de la webcare, pe care eu nu il activasem inainte. In fine, mi-au sters aia contul pana la urma si mi-au dat reditul inapoi. Si au si modificat mesajul de la web care: "... NU DATI ACEASTA PAROLA NIMANUI" :))

Kristinne spunea...

Ma intreb daca astia de la asemenea firme - gen Orange- au astfel de ... sa le zicem... hmm... probleme, doar aici, in Romanica, sau treaba e la nivel global?

Anonim spunea...

Stati linistiti/te, ca Orange si asa incurajeaza tot felul de campanii cum ar fi se cea cu mesajele... Trimite nus ce mesaj si poti castiga un ... tarif xxeuro/mesaj. E ceva normal, da altii de ce sa nu organizeze un joc de prostit saracii. Romanul cand aude de bani ar face orice, inclusiv sa isi vanda copii. Defapt avem si mai multe exemple de la anumite etnii existente pe suprafata tarii. Aceste triburi au ritualuri sacre, care ii face sa se creada superiori oricarei altei specii. Cred ca ei sunt ultimul prag al omenirii, deoarece supravietuiesc cu brio la orice.

Anonim spunea...

n-are rost sa iti schimbi numarul de telefon, ca posibilitatea ca altcineva sa te sune pe acelasi nr e foarte mica. si da, si eu am primit astfel de tepe, dar cica ala era de la frutti fresh si la fel, vroia 2 coduri de incarcare etc.

Kristinne spunea...

@ahilosul si ce le-ai spus?

Cristi spunea...

Deocamdata mai am la Orange 3 numere dintre care doar 2 sunt utilizate, o cartela sta la sertar cu redirectionare pe alt numar, am primit factura Orange cu 3 reincarcari de prepay sume relativ mici (total 22 de euro) insa problema este ca reincarcarile sau facut de pe numarul care sta in sertar. Am sunat la Orange mi sa spus ca sunt facute reincarcarile din contul webcare si pe langa cele 3 ca va mai fi o reincarcare de 10 euro pe luna urmatoare. Au incercat sa ma convinga ca am dat parola cuiva ca probabil ceva cunostinta mia intuit parola si contul etc. Cu greu am inchis contul de webcare dupa zeci de minute si vreo 6 apeluri la serviciul clienti si emailuri peste emailuri in care le-am spus ca nu mai raspund de orice actiune se face din acel cont. Nu au vrut sa imi spuna o adresa IP de pe care sa facut accesarea. Partea mai interesanta este ca am sunat pe numarul reincarcat (era acelasi) si mia raspuns un baiat care relaxat mia spus ca el nu stie cine ia incarcat cartela, el are un site unde contra anumitor servicii online este platit cu credit pe cartela Orange. Deci atentie maxima la ORANGE WEBCARE contul nu este sigur, mai mult nu am fost atentionat cu mesaj pe mobil sau prin alte modalitati ca eu voi incarca o cartela prepay din contul meu. Facturile le-am achitat (desi sunt servicii pe care nu le-am folosit eu) dar au fost ultimele achitate catre Orange. Azi am primit si recomandata prin care Orange ma anunta ca ei lupta impotriva fraudei dar mau avertizat sa nu ….. si pentru orice altceva sa contactez politia.
Deci atentie la Orange WEBCARE.