marți, 18 decembrie 2007

Seche a mai pierdut o batalie

Dumitru Sechelariu a pierdut o nouă bătălie din procesul în care a stat pe banca acuzaţilor alături de Laurian Lucaş şi Dorinel Ifrim. Instanţa a aprobat astăzi efectuarea unei expertize care să stabilească dacă cei trei au adus sau nu prejudicii financiare municipiului.

Dumitru Sechelariu, Laurian Lucaş şi Dorinel Ifrim au fost astăzi prezenţi la Tribunalul Bacău pentru un nou termen al procesului în care cei trei sunt inculpaţi. Completul de judecată a hotărât astăzi realizarea unei expertize pentru a se stabili cu exactitate dacă a fost produs un prejudiciu financiar municipiului. Instanţa a aprobat expertiza cerută de consiliul local. Decizia a fost motivată de faptul că apelul este devolutiv şi Consiliul Local, nu s-a putut constitui parte civilă pentru că era nevoie de părarea specialiştilor pentru a vedea dacă se poate vorbi sau nu de un prejudiciu.

Avocaţii celor trei spun că cererea nu trebuia admisă pentru că ea este semnată de Primar şi de secretarul Primăriei, care sunt doar executanţi a ceea ce decide Consiliul Local, ori nu există nicio decizie a CL Bacău prin care să fie solicitată expertiza. În consecinţă, instanţa ar fi admis ceva ce nu s-a cerut.

Instanţa a stabilit că o adresă pruvind decizia de astăzi să fie trimisă Consiliului Local, alături de un onorariu de 1000 de lei pentru efectuarea expertizei. Vor fi selecţionaţi 3 experţi în terenuri, iar rezultatele obţinute se vor pune în discuţia părţilor. De asemenea, ieri a fost stabilit un nou teremen. 8 ianaurie 2008.


Niciun comentariu: